Trillingen

Samen met curator Ingeborg Entrop onderzoekt de Drentse Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo het thema Trillingen. ​

Onze aardbol is continu in beweging. We zien dat niet direct, maar merken dat onder meer door de wisseling van dag en nacht, van eb en vloed, van de seizoenen. Ook op microschaal trilt onze omgeving er lustig op los. Die trillingen ervaren wij bijvoorbeeld als licht en kleur, of als geluid. En al die grote en kleine trillingen tezamen laten ook ons mensen niet onbewogen. Denk bijvoorbeeld aan wat een verstilde zonsopkomst, het eerste zwaluwgekwetter in de lente of de overdonderende kleurenpracht van herfstbomen met onze stemming kan doen...

Tijdens de expositie Trillingen ontrafelen 24 kunstenaars van de Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo ieder op geheel eigen wijze de zichtbare èn onzichtbare bewegingen die ons dagelijks omringen.

Deelnemende kunstenaars zijn: Anneliet van Beelen, Klaas Bil, Diek Boerman, Kitty Boon (in samenwerking met muzikant Sander Baan), Binie Bos-Harms, Anette Ebert-Westerhuis, José Geertzen, Janneke Gelling, Nico Hans de Gier, Linda Keuris, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, Gea Koopman, Bernhard van Loon, Wim Peters, Tobi van Ringen, Jitske Rinsma, Mare Sliedrecht, Peter Tholen, Hieke Veenstra, Gerda Veldman, Maya Vermeulen, Lia Vriend en Hans van Wouwe.

Bij de tentoonstelling hoort een catalogus die in te zien en verkrijgbaar is op het museum.

(Beelden - voor een deel werk in voorbereiding - Klaas Bil, Gea Koopman en Binie Bos-Harms, hieronder campagnebeeld).