Heleen Wilkens

Heleen Wilkens (Stadskanaal) houdt van experimenteren. Ze zet haar werk snel op en ontdekt al doende wat onder haar handen verschijnt. Het zo ontstane beeld wordt herhaaldelijk bewerkt en verdiept. Het hoofd van de kunstenaar zit vol verhalen die, vaak onbewust, een plek krijgen op doek of papier. Allerlei mensen, oud en jong, spelen de hoofdrol in haar schilderijen en tekeningen. Veel meer dan de juiste verhoudingen telt hun karaktervolle en speelse uitstraling.

“Mijn figuren gaan een gesprek aan met hun omgeving”

Soms bestaat die achtergrond alleen uit kleur en structuur maar even goed duiken andere mensfiguren op. Wilkens combineert graag verschillende materialen en technieken. Ze tekent in geschilderd werk en andersom, verlijmt losse componenten op canvas en maakt gebruik van grafische technieken. Recent ontdekte ze ook de digitale kunst.

Behalve als vrij kunstenaar werkt Wilkens voor opdrachtgevers. Ze illustreerde het kerstsprookje “Tobias en zijn kameel” van Peter Lems, geeft workshops, creëert kunsteducatieprojecten en geeft teamtrainingen kunst en cultuur in het (basis)onderwijs.

Op 25 maart is de kunstenaar vanaf 16 uur aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet.