24K Ingalil Lang

Ingalil Lang (Bunde, Duitsland) begon haar loopbaan als graveerder en ontwikkelde zich als vrij kunstenaar aan de Freien Kunsthochschule in Nürtingen/Stuttgart. Haar werk maakt op het eerste gezicht een grauwe, monochrome indruk maar wie tijd neemt ontdekt een verrassende levendigheid aan licht en tonen.

Lang is een expert in het gebruik van grafiet, een zachte koolstof die zowel licht kan opnemen als reflecteren. Ze verwerkt het in pure poedervorm of strijkt het, gemengd met pigmenten en andere materialen, op een ondergrond van linnen of metaal. Het resultaat zijn werken van uiteenlopend formaat die divers zijn in hun uitstraling; levendig en zacht maar ook kil en gesloten.

“ik heb een variatie nodig tussen krachtig en ingetogen bezig zijn”

In het werk van Lang wisselen grijstinten in vele nuances elkaar af. Hetzelfde schilderij kan, afhankelijk van lichtval en de positie van de kijker verschillende indrukken maken.

Voor Lang vormen elementen uit de natuur en ontwikkelingen in het landschap een inspiratiebron en herkenbaar in haar werk. Maar ze nodigt de toeschouwer graag uit tot eigen associaties.

Het werk van Ingalil Lang is in MOW te zien tot en met 5 juni. Op 28 mei vanaf 16 uur kun je de kunstenaar zelf ontmoeten, tijdens een vrij toegankelijke meet & greet.