Het MOW beheert een grote collectie kunst en cultuurhistorische objecten. Alle objecten in collectie (meer dan 4.000) zijn inmiddels geregistreerd. Momenteel werken wij aan het stroomlijnen van de collectie. Let op: objecten in collectie stelt het MOW niet automatisch of altijd tentoon. Kijk naar het actuele programma voor lopende tentoonstellingen.

Zien

Enkele topstukken uit de collectie vind je online op de website Collectie Groningen.

Een (groeiende) blik op de collectie vind je op onze Pinterestpagina. Lees meer over dit project “Proeven op Pinterest” .

Vragen

Voor vragen over de collectie kun je mailen met ons collectieteam: collectie@hetmow.nl. Hier kun je ook terecht voor schenkingen. 

________

Projecten 

#bovenjebank | gratis posters 

Voor iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken, pakt het MOW vanaf 2020 uit met de actie #bovenjebank. Op een serie gratis af te halen posters vind je een aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de museumcollectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Aan bod kwamen al een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg, het werk ‘Koolzaad’, een installatie van Marian Smit en Ria van Krieken en een bijzondere foto met porselein uit de museumcollectie van Heleen Haijtema. Kijk op de speciale website van de actie voor meer informatie en de beschikbaarheid van de posters.

____

Terra Westerwolda | artikelen lezen 

Sinds 2016 sponsort het MOW het historische tijdschrift Terra Westerwolda, het lijfblad van de Historische Vereniging Westerwolde. Als onderdeel hiervan schrijft onze directeur Obby Veenstra sinds enkele jaren korte artikelen over onder andere de museumcollectie. Oude afleveringen hiervan vind je vanaf nu ook op de website van het museum.

____

Collectiefonds Westerwolde

Het MOW draagt de kunstzinnige verbeelding van Westerwolde en het oosten van Groningen een warm hart toe. Voor de verwerving van relevante werken stelde het museum de speciaal collectiefonds in. Wil jij ook bijdragen om Westerwolde in beeld te brengen? Graag! Klik hier voor meer info.

Beeld: presentatie tentoonstelling over Lodewijk Bruckman

________

Over onze collecties

Klik op de link voor meer informatie.

  1. Lodewijk Bruckman 
  2. Cultuurhistorie 
  3. Kunstkring De Ploeg
  4. Kunst overig, o.a. Els Amman, Jo van Dijk, Johan Hemkes en zo voort.