Door COVID-19 was het MOW in 2020 en 2021 beperkt toegankelijk voor bezoekers. Voor iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken, pakt het museum daarom uit met de actie het MOW boven je bank. Op gratis af te halen posters vind je een aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie van het MOW. Zo komt de collectie als cadeautje naar het publiek toe!

#bovenjebank

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 x 59,4 cm) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.

eerdere posters

De eerste poster verscheen op 28 december 2020. Het museum koos voor een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg. De tweede poster koos het publiek zelf. De afbeelding van ‘Koolzaad’, een installatie gemaakt door Marian Smit en Ria van Krieken, kreeg de meeste stemmen. Beide posters zijn helaas op. 

actuele poster

Van 15 tot en met 26 november 2021 was de stemronde voor de derde poster. Met een nipte meerderheid van stemmen koos het publiek voor een stilleven van gestapeld porselein, gecomponeerd en gefotografeerd door Heleen Haijtema

Het porselein refereert aan een vroeger huiselijk leven en is onderdeel van de foto-expositie 'Thuis’, nu te zien in het museum. Meer daarover lees je hier.

zelf aan de slag | MOW studio!

Heb je geen poster kunnen ophalen, woon je ver weg of wil je zelf creatief aan de slag met de posters? Grijp dan snel je kans via MOW studio! Via deze publieke map deelt het museum de hoge resolutie-afbeeldingen van de posters. Deze afbeeldingen mag je gebruiken zoals je zelf wilt!

over de collectie

Het MOW draagt zorg voor een groot aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten die één op één samenspreken met de eigen omgeving. Regelmatig krijgen deze een plaats in een tentoonstelling, maar een groot aantal kun je ook online bekijken: bijvoorbeeld op de Pinterest-pagina van het MOW of op collectiegroningen.nl. Lees hier meer over de collectie.