Tijdens de Maand van de Groninger Geschiedenis duik je dit jaar in het werk van vroeger, met tal van activiteiten en vijf nieuwe fietsroutes. Al fietsend ontdek je plaatselijke verhalen uit ons arbeidsverleden. Vanaf 1 oktober is het routeboekje beschikbaar bij de Groninger Archieven en deelnemende musea, waaronder het MOW. Ook de Dag van de Groninger Geschiedenis is terug. Kijk voor alle activiteiten en info op de site van Groninger Archieven.

Op deze avond ga je luisteren naar muziek zoals je dat nog niet eerder deed. Je hoort composities uit diverse tijdvakken en uiteenlopende culturen, ontdekt hoe eenzelfde stuk verschillend kan worden uitgevoerd en staat stil bij de sfeer en stemming die klanken teweeg kunnen brengen. Wajsenblum gebruikt hiervoor geregistreerde opnames maar trakteert je ook op livemuziek.

Eran Wajsenblum is afgestudeerd blokfluitist en woonachtig in Bellingwolde. Hij begon zijn studie in 1987 in Israël en zette die in Nederland voort, aan conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Wajsenblum won verschillende muziekconcoursen, waaronder de Keren Sharet Competition. Na zijn afstuderen heeft hij zich ondergedompeld in de geschiedenis en methodologie van de blokfluit, als uitvoerend musicus en als docent.

Tijd: 19.30 – 21.30

Kosten: 19,50 euro, inclusief koffie, koek en toegang tot de expositie 'Thuis'. 

Aanmelden kan via info@hetmow.nl  

De corona-app is nodig om deel te nemen. Het museum scant de qr code en vraagt om een identiteitsbewijs.