Welk belang hebben kunst en design binnen de organisaties van de VN? Welke rol kunnen geëngageerde kunstenaars spelen binnen maatschappelijke thema’s? En hoe verhouden kunst en diplomatie zich tot elkaar? Het CBK presenteert in samenwerking met SIB-Groningen een debat waarin sprekers uit de wereld van kunst, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek gaan onder leiding van moderator Esther Didden.

Eén van de sprekers is Esther Polak, geëngageerd beeldend kunstenaar, actief op het gebied van nieuwe media en als helft van het duo PolakVanBekkum actueel in het MOW in de expositie GraasChoreografiën

Het debat in bij te wonen en online te volgen. Alle informatie vind je via deze link

Deze expositie neemt je mee op een reis door twee landschappen: het vlakke Groningse land nabij Feerwerd en het bergachtige Zwitserse Engadin-gebied. Vanuit een fascinatie voor routes en mobiliteitspatronen legde het duo PolakVanBekkum de graaspatronen van koeien vast in ongeveer 50 tekeningen. Wat voor ruimte en landschap produceren koeien met hun graasbewegingen?

Lees hier meer.

Het kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiept zich een jaar lang, startend in 2019 en doorlopend in 2020 in de betekenis van sporen. Een programma van films, excursies, discussies, wandelingen en werkbesprekingen resulteert in nieuw werk.  Alle werken komen samen in de expositie en verbeelden zo deze zoektocht. Het collectief viert met de expositie tegelijkertijd zijn tienjarig bestaan. Lees hier meer.

In de expositie ‘De grote nostalgie show’ verkent het MOW de uiteenlopende kanten van nostalgie. Je ziet diverse objecten en (her)beleeft het verleden aan de hand verschillende tableaus, die soms gaan over de werking van nostalgie en soms over de vraag wat nostalgie in verschillende tijden inhoudt. Lees hier meer.